Page 1 of 1

Правила и услови за достапност на гледачите на серверот Пандахут

Unread postPosted:June 29th, 2020, 5:10 pm
by Miku
Правила и услови за достапност на гледачите на серверот Пандахут
(За Roleplay, исто така, видете правила на RP)
English Rules - Spanish Reglas - Dutch regels - Bosnian Pravila - Macedonian правила - Russian Правила

 • Општи правила
  • Сервисот за хостинг сервер обезбеден од Пандахут е бесплатен. Сите играчи на Pandahut мора да се согласат и да ги следат правилата подолу за да пристапат до нашите сервери.
  • 1.0 Користете го здравиот разум.
  • 1.1 Почитувајте ги сите играчи и вработените. Не следењето на ова правило резултира во постојана забрана.
  • 1.2 Сите јазици се дозволени во Глобал, област, глас и групно разговор. Ролеј е само англиски.
  • 1.3 Сите форми на спам за разговор (вклучително и капа Спам) не се против правилата на серверот.
  • 1.4 Расизам, порнографија, говор на омраза, вознемирување, прекумерно пцуење или каква било форма на недозволена или дискриминаторска содржина не е дозволена.
   • 1.4.5 Расистичкиот или дискриминаторскиот јазик е строго забранет.
  • 1.5 Вие не може да ги малтретирате другите играчи, следејќи ги / стегајќи ги околу картата или серверите, постојано ги убивате сè додека не успеат да ги нападнат, постојано испраќајќи ги несакани барања за ТПА или било каква форма на малтретирање.
  • 1.6 Не прашувајте ги членовите на персоналот за вашите работи назад кога вашиот карактер ќе умре.
  • 1.7 Промената на хакерство и трети лица е строго забрането и може да резултира во постојана забрана.
   • 1.7.1 Оклопните основи и / или зградата во внатрешноста на теренот е строго забрането.
  • 1.8 Pandahut не е одговорен за безбедноста на вашите сметки. Ако некој друг се логира на вашата сметка и ќе ве забране, ова не е валиден изговор за да не бидете протестирани.
  • 1.9 Рекламирање од било каков вид на кој било наш сервер и / или веб-страница е строго забрането може да ве забрани без предупредување.
  • 1.10 Импресираноста на персоналот може да резултира во забрана на вашата сметка.
  • 1.11 Сите бодликава жица / ограда мора да бидат поврзани директно со трупот на возилото. Возилата со градба на нив не можат да бидат преголеми, бидејќи немаат судир.
  • 11.1b Сите испраќања или стапици поставени на возила не можат да се користат за да пукаат луѓе низ предмети што вашето возило не би можело нормално. Вие не можете да ставите стапици / сигнали на продолжение на вашето возило и да го користите за да убиете луѓе внатре во бази / предмети / итн.
  • 1.12 Базите што блокираат цела област / точка на градот или едноставно се премногу големи и предизвикуваат заостанување, подлежат на казнување на играчот и отстранување на структурата.
  • 1.13 Вашето име на ликот мора да ги почитува правилата подолу:
   • 1.13.1 Мора да биде читлив.
   • 1.13.2 Мора да се изговара на англиски јазик ако плеерот е во RP сервер.
   • 1.13.3 Мора да содржи повеќе од два карактери.
   • 1.13.4 Не смее да го нарушува името на членот.
   • 1.13.5 Мора да ги следи сите услови содржани во Договорот за корисници на Пандахут
   • 1.13.6 Не може да биде составена само од броеви, или низа бесмислени букви и броеви ако се на RP
   • 1.13.7 Не може да биде најчесто употребуван збор или збор што може да предизвика забуна, како што се „И“, „Јас“, „администратор“, „сервер“, итн.
  • 1.14 Горенаведените правила се применуваат според дискреционата позиција на нашите вработени. Казната ќе зависи од членот на персоналот и од вистинитоста на кривичното дело.
  • 1.15 Само затоа што правилото што го прекршивте не е точно наведен, не значи дека не можете да бидете забранети за тоа. Погледнете го правилото 1.0 - Користете го Здрав разум.
  • 1.16 Не се дозволува и строго спроведување на забраната. Вообичаени изговори како „тоа беше мојот брат“ нема да успеат.
  • 1.17 Микро-спам не е дозволено, особено во серверите со безбедни зони како што е Унтурнов.
  • 1.22 Не е дозволено inиркање во и надвор од заштитната зона на модерни сервери да убијат плеер.
  • 1.23 Нема сексуална содржина, стрип-клубови, итн.
  • 1.24 Заклучување на серверот (а) или предизвикување несакан стрес не се толерира.
  • 1.25 Злоупотребата на кој било проблем, неискористени или додатоци мудро за ваша директна добивка не се толерира.
  • 1.25.2 Ние не сме одговорни за покривање на изгубени предмети ако извадите некого од вашата група додека се на Интернет. Ако имате активна група каде членовите се додаваат / отстранат употреба во игра за да се спречи таквата загуба. Групното инсистирање не е против правилата и се смета за ваша вина.
  • 1.26 Прочитајте и прифатете го нашиот Договор за корисници.


  • Правила на форумот
   • 2.0 Не се дозволени повеќе теми за иста или соодветна тема, дури и ако се наоѓаат во различни под-форуми. Ова правило не се применува ако има друга објава на истата тема, но е постара од 10 дена или е заклучена.
   • 2.1 Секоја вознемирувачка, застрашувачка или експлицитна содржина не е дозволена, со потпис или во теми.
   • 2.2 Не е дозволено користење на повеќе сметки за да се добие неправедна моќ, влијание или предност во која било анкета, тема или предлог.
   • 2.3 Да се ​​направи нешто што може да го оневозможи, оптовари или да го наруши правилното работење или појавување на Форумите во Пандахут не е толерирано.
   • 2.4 Промовирање, застапување и на друг начин рекламирање на други заедници нема да се толерира.
   • 2.5 Казните за кршење на правилата на форумите не можат да бидат ограничени само на форумите.
   • 2.6 Не е дозволено објавување на тема што е стара повеќе од 3 месеци. Ова е инаку познато како некропостинг.
   • 2.7 Податоци за играчи: Доколку сакате да организирате свој подарок на нашите форуми, од вас се бара да го внесете вашиот линк на профилот на пареа во пост на форумот Giveaway.
    • 2.7.1Во случај на подароци за подароци од Бамбус, не го доделувајте рачно на Бамбусот - ќе се дебитира од вашата сметка и ќе се додаде на сметката на победникот од администратор.
  • Правила за вработените
   • 3.0 Ако вработен е на должност, тие вршат административни или модерирани работи и затоа не ја играат играта.
   • 3.1 Сите членови на персоналот кои се на должност исто така можат да бидат во Божји режим. Ова е да ги спречи да бидат убиени додека се обидуваат да им помогнат на другите играчи, да се справат со хакери или која било друга должност поврзана со серверот што можеби ќе треба да ја извршат.
   • 3.2 На членовите на персоналот не им е дозволено да ги користат своите овластувања / команди во корист на нивната група или нивна корист.
   • 3.3 На персоналот не им е дозволено да одат на должност само да се лекуваат како резултат на повреди на ПВП, дури и ако имаат повик да присуствуваат во тој даден момент. Постојат многу малку и ретки исклучоци од ова правило, засновано на дискреционо право и здравиот разум.
   • 3.4 На членовите на персоналот не им е дозволено да се лекуваат или телепортираат себеси или нивните пријатели со цел да се здобијат со каква било предност за време на игра.
   • 3.5 Забелешка: Сите модератори кои се надвор од должноста немаат апсолутно никакви команди освен регуларните команди ширум серверот. Модераторите за вонредни должности се исто како и сите други играчи и треба да бидат третирани на тој начин.
   • 3.6 Никој не е над правилата без оглед на нивниот ранг.
   • Ако видите вработен кој се спротивставува на кое било од горенаведените правила, можете да ги пријавите овде, со цврст доказ за рака.

  • Правила на Унтурнов
   • Вашата група во рација не може да биде поголема од 4 лица на Царина / Размена. (Вашата група смета како секој што не го убивате активно)
   • Не блокирајте ги ходниците.
   • Може да имате еден стан по играч
   • Слепањето / злоупотребата на парите не се толерира
   • Не е дозволено кампување на безбедносни зони (т.е. убивање луѓе и враќање назад во заштитната зона или кампување надвор од неа убивање на секој што ќе излезе)
   • Не седете во безбедна зона подолг временски период
   • Не градете во станови што не ви припаѓаат
   • Вие не можете да ги стапирате луѓето во станови
   • Може да се изгради само во ходникот од двете страни на стан што го поседувате.


  Thanks to Flopdup for translating.
  Enforcement of rules will be carried out from the English version. For maximum clarity, read the English Rules.
  Let us know if we made any mistakes.